Att göra

Förutom den underbara naturen med skog och sjö finns det bra rundor för jogging och cykelturer. Den gamla järnvägen ringlar sig vackert längs med Åsnen och om man vill kan man hyra cyklar för att ta sig hela vägen runt sjön.

På plats kan ni i mån av tillgång hyra båt och kanot för den som vill fiska eller bara uppleva den fantastiska ö-världen i Åsnen.

Behöver ni handla så finns närmsta affärerna i Torne (9 km) och Lönashult (8 km).

Nationalparken

Endast en knapp kilometer från vårt gästhus ligger en av två entréer till Åsnens nationalpark. Förutom fantastisk natur finner ni här Trollberget, en plats där man kan ströva omkring i en vacker bokskog och läsa om de sagor som finns förknippade med platsen. Här finns också fina grillplatser och en härlig brygga att njuta vid.

Nävsjön

Ca 800 m bort ligger en liten sumpsjö med ett rikt djurliv i och omkring sig.

Åsnen runt

Runt hela Åsnen går en cykelled. Halva sträckan av den 14 mil långa leden är helt bilfri och går på de gamla järnvägsbankarna. En karta finns att köpa på bland annat Växjö, Alvesta och Tingsryds turistbyråer.

Huseby bruk 

Två mil bort ligger Huseby bruk, en anrik gård och en kulturbärande miljö som ligger vid Åsnens nordvästra spets.

Växjö

Fyra mil bort ligger Växjö som är den största tätorten i närheten. Här finns det mesta som en stad har att erbjuda i form av shopping, restauranger, kultur och nöjen.

IKEA (Älmhult)

5 mil bort ligger orten där Ingvar Kamprad en gång grundade IKEA, nämligen Älmhult. Här återfinns ett av de nyaste IKEA varuhusen men också det allra första.

Kosta

9 mil bort återfinns Kosta med sitt världsberömda glasbruk. Här kan ni lära er mer om glasets historia, besöka glashotellet eller varför inte shoppa i dess stora Outlet.