Bakgrund

Gästhuset

2011 köpte nuvarande ägare den mark på 38 ha som gästhuset också står på. Då var huset fallfärdigt men potentialen stor så en grundlig renovering utfördes för att skapa ett bekvämt boende samtidigt som man behöll husets unika karaktär.

Från ovanvåningens fönster kan man blicka ut över Åsnens nationalpark. I sjön Åsnen återfinns en fantastisk ö-värld med mängder av fåglar som häckar under olika perioder vilket skapat ett stort intresse hos såväl nationella som internationella turister. Här kan du njuta av bad, fiske, vandringar i fantastisk natur eller bara slappa vid gästhuset där vi har det mesta du behöver.

Alla bilder tillhör Harjo Bygg som också gjort mycket av snickeriarbetet i huset.

Fastlandets ”Saltkråkan” – Hulevik

Byn Hulevik var under första hälften av 1900-talet en liten bruksort med en industri som huvudsakligen baserades på träråvara som transporterades på pråmar som bogserades över sjön med ångbåt. Träull var en framgångsrik produkt som fraktades ut från Hulevik med järnväg och som t.o.m exporterades till så fjärran länder som Sydafrika.

Idag har byn ca 16 permanenta boenden och ca 40 fritidshus. Byn har en egen båthamn och en aktiv byförening som bland annat hjälper till när externa aktörer anordnar fisketävlingar, triathlon och diverse andra arrangemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.